… na nogometno tekmo (American football)

Med plezanjem in obiskovanjem New Yorka sem si izboril post dan in sem šel z Lukom na tekmo ameriškega nogometa med Princetonom in San Diegom. V tednu pred tekmo sem se na youtubu in drugje na internetu učil pravil. Približno polovico časa med tekmo sem vedel kaj se dogaja.

Še bolj kot branje prispevka priporočam ogled tega videa.

Če pa koga zanima igra pa ta dva video povzatka igre: https://www.youtube.com/watch?v=kcpmiV6gss4 in https://www.youtube.com/watch?v=kQtDZQ0I7FM, ali pa novica: http://goprincetontigers.com/news/2017/9/16/football-passing-frenzy-timely-turnovers-lead-tigers-past-san-diego-27-17-in-2017-opener.aspx.

Izkušnja je bila zelo zanimiva. Začelo se je z nastopom marching banda1, himno, ognjemetom (sredi dneva)… Zastavo so prinesli vojaki.

Stadion je ogromen – za 27 773 ljudi. Za primerjavo Stožice so za 16 038, Ljudski Vrt pa za 12 702. Tudi ekipe so velike. Na igrišču je naenkrat 11 igralcev iz vsake ekipe. Vsaka ekipa ima 3 postave (obrambno, napadalno in specialno), poleg tega pa še veliko menjav. Tako da je vsaj 50 igralcev na in ob igrišču od vsake ekipe.

Nastop navijačic naju ni prepričal, sem pa posnel eno, ko je padla iz piramide (glej video).

Cheerleaders of Princeton.

A post shared by Gos Gre (@gos_gre.si) on

  1. Nimam pojma kako se temu reče po slovensko.