Končni prispevek

Danes je ravno eno leto od kar sva šla na potovanje. Končno sva do konca spacala blog in tokrat pišem o statistiki potovanja in bloga, ter kaj bo z blogom od sedaj naprej.

Na potovanju sva se enajstkrat peljala z avionov, drugih prevoznih sredstev pa nisva štela. Na blog sva napisala 50 prispevkov z 26060 besedami v tekstu ter 5631 besedami pri opisih 13451 slik. To je v povprečju 300 besed in skoraj 13 slik na dan potovanja. Posnela sva skoraj 17000 slik , kar je povprečno 160 na dan. Koliko videa sva posnela še nisva izračunala, objavila pa sva 29 posnetkov v skupni dolžini dobrih 41 minut. Z blogom sva vedno bolj zaostajala, tako da sem zrisal graf, koliko časa po dogodku sva napisala prispevek v odvisnosti od dneva potovanja.

Top 5

  1. Ko so jeepneyu odpovedale zavore.
  2. Žigovo britje in striženje v obcestnem salonu v Kambodži.
  3. Samostojni ogled mumij na Filipinih.
  4. Narodni park Bako. Proboscis opice, kopanje v reki v džungli, nočni sprehodi, krokodil…
  5. UNESCO park Mulu. Pinnacles, jame, netopirji, džungla, tuš v reki in dostop z avionom.

Najljubša država: Malezija. Zakaj? Nisva čisto prepričana. Všeč nama je bila divjina (deževni gozd), veliko živali (krokodili, opice, žuželke). Poleg tega pa precejšna svoboda, da sva lahko po večini narodnih parkov hodila sama brez vodiča. Hrana je bila dobra in poceni ter napisana z razumljivo pisavo. Edine pripombe, ki jih imava, so dragi taksiji, drago spanje, glede na ostale države in dim, ki so ga zakurili Indonezijci.

Kaj sedaj?

Blog bom verjetno nadaljeval s bolj sprotnimi zapisi dogodkov, kar pomeni, da bom spustil vse med koncem potovanja in sedaj. Poleg tega bom ukinil obveščanje po mailu, ker ga je pretežko vzdrževati v trenutni izvedbi, kot veste vsi, ki ste dobili mail z obvestilom o tem prispevku en dan prepozno.

  1. +-20. Dve ločeni evidenci se ne strinjata med seboj.