… pod Niagarske slapove

Najprej začnimo z najbolj pomembnim delom. Od začetka potovanja me je bolela dlesen, ker mi je rasel modrostni zob. In to je bil prvi dan, ko me ni več bolelo in sem lahko normalno jedel. To sem proslavil s kar dvema burgerjema – Flip Burger in Five Guys. Drugi so znana “fast casual” restavracija, prvi pa so tudi izgledali kot veriga, ampak imajo samo eno lokacijo pri Niagarskih slapovih. Obakrat sem bil navdušen, da lahko poljubno zbiraš sestavine in omake, ki jih želiš v burgerju – brez doplačila.

Niagarski slapovi so trije

  1. Horseshoe Falls, torej tisti, ki jih vsi poznamo pod imenom Niagarski slapovi,
  2. American Falls, ki so v celoti v ZDA. So manjši in bolj podrti. Bilo je tudi nekaj podorov v zadnjih 100 letih. Sedaj vse to skrbno nadzorujejo in tudi vplivajo na pretok vode, da se čim manj premikajo,
  3. Bridal Veil Falls, ki so po mojem mnenju del American Falls, ampak jih res ločuje majhen otoček.

Še fun facts, oziroma samo en fun fact, o Niagarskih slapovih

  • Niagarski slapovi imajo največji pretok poleti in podnevi. Okoli slapov imajo namreč speljano hidroelektrarno in dogovor, koliko mora biti minimalni pretok čez slapove v turistični sezoni in koliko zunaj sezone in ponoči.

Najprej sva se sprehodila prek vseh razglednih točk na ameriški strani.

V naprej sva se odločila, koliko sva pripravljena plačat za vožnjo z ladjico in dejanska cena je padla v dovoljeno območje, tako da sva doživela tudi to.

Popoldne sva se odpeljala naprej in peljala dokler ni zmanjkalo dneva in energije za vožnjo. Upravnico kampa sva ravno še ujela, ko je že zaklepala vrata. Nad kampom sicer nisva bila navdušena, ker je bilo ogromno komarjev.

Veliko komarjev na avtu. V zraku jih je bilo še več.