… v Adirondacks

Adirondacks je ogromen “forest preserve” na severu zvezne države New York. Ko rečem ogromen mislim površino 1,2x celotne Slovenije. V njem je veliko rek, jezer (prek 10 000), gozda, medvedov, hribov… Precej podobno Kočevju, samo bolj močvirnato. V slabih treh dneh sva seveda videla samo en majhen del.

Popoldne, ko sva prispela v kamp, je precej močno deževalo. Na srečo sva med kosilom vsaj približno posušila šotor, ki je bil moker od prejšnje noči. Ob prijavi v kamp sva morala podpisati 2 papirja. En je bil, da sva tam na lastno odgovornost, kar se medvedov tiče, drugi pa da se zavedava, da na plaži v kampu ni lifegueda.

Medvede jemljejo precej resno, ker jih pogosto videvajo. Poleti sicer ne toliko, spomladi in jeseni pa. Smeti v kampu so samo na eni lokaciji, pa še te odpeljejo vsak večer, da jih ne bi privabljali.

Naslednji dan sva se odpeljala naprej in šla hodit do nekega slapu, za katerega se je izkazalo, da so malo večje brzice. Pot je bila naporna, ker je bilo soparno in polno komarjev. Repelent ni dobro deloval, tako da sva hodila v dolgih oblekah. Pokrajina je bila lepa, slap pa naju ni prepričal.

Bil je petek, tako da sva se že precej zgodaj odpravila iskati kamp, ker sva pričakovala, da bo vse zasedeno. Uspešna sva bila že v drugem kampu.

Tukaj nekje sem tudi izvedel, da ne bom moral bivati na Princetonu, kjer sem bil dogovorjen, ker mi je lastnica odpovedala. Zato je bilo v naslednjih dneh malo manj turističnih aktivnosti in malo več iskanja novega prenočišča po internetu, kar je bilo še malo oteženo, ker je signal za mobitel bolj redkost.

Vseeno sva šla naslednji dan na en razgleden hrib. Pogosto imajo na vrhovih požarne stolpe, ki so jih (nekatere) preuredili v razgledne stolpe. Midva sva izbrala hrib brez stolpa, je pa imel vrh kamnit (kamnita kupola), tako da je bil vseeno dober razgled.

Potem sva šla k enemu od jezer, da bi se kopala, ampak je bilo premrzlo in se nisva.

Kamp sva spet presenetljivo hitro našla. Imel je celo pralnico, ki sva jo z veseljem izkoristila.

Zadnji dan sva si ogledala eno jezero in geološki park, kjer je včasih bil naravni most, ki se je podrl, tako da so ostale samo še jame in podobne zadeve.

Sledila je dolga vožnja v smeri proti New Yorku. Ustavila sva se eno uro pred New Yorkom in tam prespala.